Kinderklimaattop Zwijndrecht 2023

Doe mee met de eerste Zwijndrechtse Kinderklimaattop!

Iedereen kan iets doen voor een betere wereld. Meer dan ooit is het van belang dat we deze boodschap ook doorgeven aan de volgende generatie. Samen met DuzaDorp organiseert gemeente Zwijndrecht daarom een kinderklimaattop. DuzaDorp is een organisatie die kinderen op een leuke en laagdrempelige manier ‘klimaatbewust’ maakt.

 Wat is de kinderklimaattop?

De kinderklimaattop is een creatieve project-maand waarin kinderen spelenderwijs leren over duurzaamheid & groen, maar ook gestimuleerd worden om zelf ideeën aan te dragen. Alle leerlingen uit groep 5 en/of 6, krijgen na een korte introductieles (ca. 30 minuten) van DuzaDorp een leuke projectopdracht over het thema Giga Groen. Hier gaan zij in oktober mee aan de slag. U kunt rekenen op een tijdsinvestering van in totaal drie uur. 

Hoe wordt een winnaar gekozen?

Iedere deelnemende klas kiest een winnend ontwerp van een groepje leerlingen. Deze leerlingen mogen hun idee komen presenteren tijdens de officiële kinderklimaattop in de raadzaal van het gemeentehuis van Zwijndrecht op woensdag 1 november 2023. Een nauwkeurig samengestelde jury kiest uiteindelijk het winnende idee uit en beloont dit met een duurzame prijs voor de kinderen én de school!

Alle informatie op een rij: 

Voor wie: groep 5 en 6 van Zwijndrechtse basisscholen

Wanneer: Projectmaand van 1 oktober – 1 november (tijdsinvestering 3 uur). Kinderklimaattop op het gemeentehuis woensdagmiddag 1 november 2023.

Meer informatie en aanmelden