Een moestuin voor school of bso? Vraag een gratis pakket zaadjes aan!

Kinderen die meer weten over hun eten zijn eerder bereid gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken. Daarom is voedseleducatie zo belangrijk. Zelf ontdekken en beleven door een heel seizoen mee te werken in een moestuin is daarom een heel effectief middel.

Zaaien, verzorgen, zien hoe het groeit, oogsten en er een lekker gerecht mee bereiden; dat zijn ervaringen die je je leven lang niet vergeet. Een moestuin is leuk, leerzaam en super makkelijk aan te leggen met een gratis pakket zaden! Speciaal voor basisscholen en bso’s biedt vereniging GDO weer moestuinpakketten aan met zaden van groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan.

Gratis zakenpakket
Eén pakket is voldoende voor 1 schoolmoestuin. Het pakket bestaat uit 10 zakjes met duizenden zaden snijbiet, bindsla, radijs, kropsla, tomaat, rode biet, prei, spinazie, peentjes en rucola. Op de zakjes staat wanneer ze gebruikt kunnen worden en een link naar de website www.lovemysalad.com met meer informatie en downloads én kun je je aanmelden voor de moestuinnieuwsbrief.

Aanmelden
Tot de kerstvakantie kun je een gratis zadenpakket aanvragen voor de school of bso. Goed om te weten is dat er elk jaar veel belangstelling is voor de pakketten, waardoor niet iedereen een pakket ontvangt. Basisscholen krijgen voorrang en op = op. Om begin maart te kunnen beginnen met schooltuinieren, is het dus belangrijk om de school of bso zo spoedig mogelijk aan te melden. Dit kan nog tot 22 december 2022 door een mail te sturen naar duurzaam@zwijndrecht.nl.