Gratis lessenserie mét gastdocent over de energietransitie. Meld je snel aan!

Mis deze unieke kans niet! De gemeente Zwijndrecht biedt in samenwerking met Planeet in Actie een gratis lessenserie van 5 weken aan. Er is plek voor 12 klassen. Meld je klas uiterlijk 24 januari 2022 aan door een mail te sturen naar duurzaam@zwijndrecht.nl.

Twee van de vijf lessen worden gegeven door een enthousiaste gastdocent. De digitale docent Meester Boy van Quest Junior ondersteunt je bij de andere drie lessen. De lessen zijn voor groep 5 t/m 8 en laten de leerlingen kennismaken met thema’s als de circulaire economie, vervuiling en opwarming van de aarde.

Voor wie:

Basisonderwijs groep 5 t/m 8.

Lesaanbod:

Voor de groepen 5 en 6 is er een les over de energietransitie, waarna zij challenges rond energiebesparen aangaan. Klassikaal mogen zij, in samenwerking met Duzadorp, een nieuwe Duzadorp-bewoner ontwerpen. De groepen 7 en 8 krijgen lessen over de energietransitie, co2 en klimaat, voeding en grondstoffen.

Zij kiezen een eigen project rond energie waar ze 5 weken aan kunnen werken. De eindresultaten van alle klassen worden gepresenteerd, waarbij er natuurlijk een prijs te winnen valt voor de beste klas.

Planeet in Actie organiseert de lessenserie, zij hebben een pedagogische en didactische achtergrond. Een gastdocent van Planeet in Actie komt twee maal in de klas een les geven. De overige lessen zijn voorbereid en opgesteld door Planeet in Actie en kan de leerkracht zelf geven.

Bekijk het aanbod

Hier vind je meer informatie over Planeet in Actie en de lessen die zij geven. De lessenserie die we nu aanbieden is iets aangepast richting energietransitie.

Bekijk het aanbod

Hier maak je kennis met de Duzadorp bewoners.