IVN – Natuur Educatie voor jong en oud

Voor het basisonderwijs. Wil je natuurlessen geven? Of zoek je materialen die aansluiten bij de natuurlessen uit de methode op jouw school? IVN helpt je erbij. Leer mee, doe mee en beleef mee! IVN brengt voor jong en oud de natuur dichterbij.

Buitenlessen en natuuronderwijs op school zijn lang niet altijd meer vanzelfsprekend. IVN maakt het daarom voor scholen en leerkrachten makkelijk en leuk om met natuureducatie aan de slag te gaan, zowel in de klas als daarbuiten. Natuur en de vrijheid om buiten te bewegen is belangrijk voor kinderen. Door natuuronderwijs, natuureducatie of natuurbeleving stimuleer je milieubewust gedrag bij kinderen.

Voor wie:

Basisonderwijs

Lesaanbod:

Ons aanbod bestaat uit begeleide activiteiten om met de klas erop uit te gaan, campagnes en materialen om zelf aan de slag te gaan en de fysieke vergroening van de school. Interactieve, liefst structurele, natuurlessen waarin zelf ontdekken, verkennen en beleven centraal staat is daarvoor erg geschikt. Daarmee wordt de ontwikkeling van het natuurbesef bij kinderen gestimuleerd.

Bekijk het aanbod

Bekijk meer aanbod