Meer weten

Ons klimaat verandert en dat raakt ons allemaal. We krijgen meer last van droogte, hitte en hevige regenval. Dit komt omdat de aarde opwarmt. De grootste oorzaak van deze opwarming is het gebruik van fossiele brandstoffen zoals aardgas. Daarom gaat Nederland stoppen met het gebruik van fossiele brandstoffen en maken we de overstap naar duurzame energiebronnen.

In het Klimaatakkoord is afgesproken dat Nederland in 2050 geen aardgas meer gebruikt voor het verwarmen van gebouwen. Maar het overstappen van aardgas naar duurzame warmte is een enorme klus. De gemeenten en betrokken partijen in de Drechtsteden werken hier samen aan. Zo onderzoeken we waar en hoe het best duurzame elektriciteit op land opgewekt kan worden. Maar ook welke warmtebronnen te gebruiken zijn zodat wijken en gebouwen van het aardgas af kunnen. Eind 2020 en begin 2021 hebben ook veel inwoners, ondernemers en professionals hierover meegedacht.

Wat doe jij om energie te besparen? Want wat je niet gebruikt hoef je niet op te wekken en ook niet te betalen! En wat denk je van isoleren? Met het isoleren van je woning voorkom je dat warmte onnodig naar buiten verloren gaat. Dat maakt de woning comfortabeler en je bespaart op de energierekening. Wil je meer handige tips? Kijk bij Inspiratie of bij Wat kun jij doen?

Inspiratie   Wat kun jij doen?

Kijk voor meer informatie op Duurzaam-Drechtsteden.

www.Duurzaam-Drechtsteden.nl