Energie besparen

LANDINGSPAGINA CAMPAGNE ENERGIE

In 5 stappen een lagere energierekening
(en je helpt het milieu!)

Lekker douchen en toch besparen?

Zet een stap en douche korter en minder warm

Ongeveer 60 procent van je warme water stroomt door de douche. Korter en minder warm douchen scheelt energie! Als je niet langer dan 5 minuten doucht, bespaar je minimaal € 70 per jaar op je  energierekening.

Snel besparen op je energierekening?

Zet een stap en zet apparaten altijd helemaal uit

Elektrische apparaten gebruiken ook in de stand-by stand stroom. Zet ze daarom altijd helemaal uit. Dat is ook nog veiliger, want het verkleint de kans op kortsluiting.

Er warmpjes bij zitten en minder energie verbruiken?

Zet een stap en verwarm alléén de kamers waar je bent Doe alleen de verwarming en het licht aan in de kamer waarin je zit of werkt. Sluit ook alle deuren in huis. Dan heb je minder warmte (energie) nodig!

Kijk voor meer besparingstips op https://zwijndrechtgaatduurzaam.nl

Je huis verlicht voor minder?

Zet een stap en gebruik ledlampen

Vervang halogeen- en gloeilampen door ledlampen. Ze verbruiken minder energie, gaan langer mee en ze zijn er in vele soorten en maten. Start met de lamp die vaak aan is en veel licht geeft. Dat bespaart het meeste!

De warmte in huis langer vasthouden? 

Zet een stap en start met isoleren

Tocht in je huis komt door de brievenbus, langs het kruipluik of onder de deur door. Maak deze naden en kieren dicht, bijvoorbeeld met tochtstrips of kit. Je huis voelt warmer en je verspilt minder energie en geld!

Nog meer tips?

Download ze alle 24 (pdf-bestand)