De tuinen en daken van alle inwoners van Zwijndrecht zorgen voor veel verharding in de gemeente. Verharding zorgt ervoor dat water niet weg kan en het draagt bij aan hittestress. Als we onze tuinen en daken klimaatbestendig maken zorgen we ervoor dat onze gemeente ook in de toekomst gezond en leefbaar blijft.

Meer over klimaat

Maatregel

Adopteer een boomspiegel

Beplanting rond de boom helpt mee de grond te verbeteren waardoor de boom meer water krijgt. Een mooie boomspiegel fleurt de straat op.

Lees meer

Maatregel

Een vijver in je tuin

Een tuinvijver is mooi en kan koelen en de biodiversiteit versterken.

Lees meer

Maatregel

Bewegend water

Bewegend water verfraaid de tuin. Daarnaast heeft bewegend water bij hitte door de verdamping een koelend effect op de directe omgeving.

Lees meer

Maatregel

Grindstrook en grindkoffer

In een grindstrook of grindkoffer kan regenwater afkomstig van je verhard terras of je dak worden geborgen en vervolgens langzaam in de grond wegzakk...

Lees meer
Alle maatregelen

Wat is jouw duurzaamheidslabel?

Bereken het duurzaamheidslabel van jouw tuin en zie wat je nog meer kunt doen om je tuin klimaat-, water- en natuurvriendelijk te maken.

Hoe scoort jouw huis en tuin?

Subsidies

Een groene tuin (óf een groen dak!) is goed voor meer natuur in de stad, voor vogels en vlinders en helpt bij het opvangen van regenwater. Plannen om te vergroenen? Bekijk welke subsidies je hiervoor kunt aanvragen.

Subsidies
Naam Duurzaamheidslabel
ML Duurzaamheidslabel C
A.Hubens Duurzaamheidslabel A
Bas en Kim Duurzaamheidslabel B
S.W. van Gilst Duurzaamheidslabel D
KV Duurzaamheidslabel A
Wouter van Herwijnen Duurzaamheidslabel A
Naam Duurzaamheidslabel

Help jij Zwijndrecht groen te kleuren?

Bereken je duurzaamheidslabel