Subsidies om te verduurzamen

We moeten slim omgaan met de verandering van het klimaat en het opwarmen van de aarde door te verduurzamen en te vergroenen bijvoorbeeld. Dat kunnen we als gemeente niet alleen! Met kleine stappen, kun je als inwoner ook een verschil maken.

Door de aanleg van een groene tuin of een groen dakĀ  bijvoorbeeld. Of door je woning te isoleren en anders (elektrisch) te gaan verwarmen?

Heb je plannen? Kijk dan eerst even hieronder of je subsidie kunt aanvragen.

Bijdrage voor aanleg groen dak

Groene daken op je woning of schuur helpen de natuur een handje en vangen regenwater op. Dat zorgt ervoor dat de riolering bij zogenaamde piekbuien ontlast wordt. Ga je en groen dak aanleggen? Kijk dan even hoe je gebruik kunt maken van de subsidie van gemeente Zwijndrecht.
Meer info en aanvragen subsidie

Regenton-subsidie

Onze regenton-subsidie maakt het extra aantrekkelijk om een regenton te kopen! Via onderstaande link vind je alle voorwaarden en een aanvraagformulier, waarmee je de subsidie makkelijk en snel kunt aanvragen.
Meer info en aanvragen subsidie

Subsidieregeling groene tuinen

Ga je de tuin ‘watervriendelijk’ maken, bijvoorbeeld door een vijver aan te leggen om regen op te vangen of door een groen dak te plaatsen of heb je een ander idee? Kijk dan ook even op de website van waterschap Hollandse Delta. Mogelijk kun je ook gebruiken maken van de ‘Subsidie voor waterinitiatieven’.
Meer info via waterschap Hollandse Delta

Overzicht van subsidies op Duurzaam Drechtsteden

Er zijn regelmatig (lokale en landelijke) subsidies voor aanpassingen om woningen te verduurzamen en om bijvoorbeeld over te stappen op andere warmtebronnen dan aardgas. Kijk hiervoor op duurzaam-drechtsteden/Zwijndrecht
Ga naar Duurzaam Drechtsteden