Subsidies

Door de aanleg van een groene tuin of een groen dak kun je de natuur in de stad een handje helpen! Daarnaast zorgen een groene tuin óf een groen dak ervoor dat het regenwater wordt opgevangen, zodat het riool bij piekbuien wordt ontlast. Heb je plannen om te vergroenen? Kijk dan eerst even hieronder of je subsidie kunt aanvragen.

Bijdrage voor aanleg groen dak

Groene daken dragen bij aan een gezondere leefomgeving. Zo vangen zij onder andere regenwater op. Dat zorgt ervoor dat de riolering bij zogenaamde piekbuien ontlast wordt. Ook interesse in een groen dak op je woning of schuur?
Klik op onderstaande link om te zien hoe je in aanmerking komt voor een bijdrage van de gemeente.
Lees meer over deze regeling

Subsidieregeling groene tuinen

Ben je van plan om in je tuin watervriendelijke maatregelen te nemen? Bijvoorbeeld een groen dak of een vijver om regen op te vangen? Check dan ook de website van waterschap Hollandse Delta om te zien of je subsidie kunt krijgen.
LET OP de regeling van het waterschap wordt herzien, neem contact op met waterschap Hollandse Delta voor meer informatie.
Lees meer over deze regeling

Goed Wonen Lening

Bent u van plan om uw woning duurzamer, energiezuiniger of kwalitatief beter te maken? De Goed Wonen Lening kan daar bij helpen! De Goed Wonen Lening is bedoeld voor het verduurzamen van uw woning door bijvoorbeeld energiebesparende of –opwekkende maatregelen te treffen. Daarnaast kan een klein gedeelte van de lening ook gebruikt worden voor woningaanpassingen om langer zelfstandig te blijven wonen en/of uw woning veiliger te maken. Op de website Zwijndrecht.nl leest u er alles over.
Lees meer over deze regeling