Een groen dak aanleggen? Maak gebruik van de subsidie!

24 apr 2023

Wil je een groen dak aanleggen? Dan hebben wij goed nieuws! Woningeigenaren en Vereniging van Eigenaren in Zwijndrecht kunnen sinds 1 januari 2022 een bijdrage ontvangen in de kostenaanvragen voor de aanleg van een groen dak. Voor een dak van minimaal 6m2 krijgen inwoners een bijdrage van € 15,- per m2, met een maximum van € 300,-.

Waarom een groen dak?

Groene daken dragen bij aan een gezondere leefomgeving. Zo vangen zij onder andere regenwater op. Dat zorgt ervoor dat de riolering bij zogenaamde piekbuien ontlast wordt. Hoe meer neerslag tijdens hoosbuien opgevangen wordt door tuinen, parken en groene daken, hoe minder riolen overbelast raken.

Verkoeling

Groene daken geven ook verkoeling in tijden van extreme warmte. Een standaard zwart bitumen dak kan in de zon opwarmen tot wel 80 graden. Deze warmte wordt afgegeven aan zowel de omgeving als het gebouw zelf. Een groen dak warmt veel minder op en geeft verkoeling.

Goed voor plant en dier

Tot slot is de vegetatie op groene daken zeer waardevol voor allerlei insecten en vlinders, en daarmee ook voor vogels. Groene daken dragen dus bij aan het verbeteren van de biodiversiteit in de woonomgeving.

Hoe pak je dat aan?

Lees onze tips voor het aanleggen van een groen dak.

Doe je mee?

We hopen inwoners met deze bijdrage te stimuleren groene daken aan te leggen.
Enthousiast geworden?
Klik dan hier om het aanvraagformulier groene daken (pdf-bestand) te downloaden.
Lees ook de voorwaarden Stimuleringsregeling Groene Daken (pdf-bestand).