Bonte berm: een verzameling van kleuren en kruiden

27 sep 2023

Het groen in de gemeente wordt op verschillende manieren onderhouden. Soms mag de natuur haar eigen gang gaan. Dat is bijvoorbeeld zo op een plek aan de Willy Sluijterweg. Daar is een jaar geleden een 'Bonte Berm' aangelegd. Het afgelopen jaar hebben flink wat kruiden en bloemen zich laten zien.

Bijna het hele jaar in bloei

In november 2022 is langs de Willy Sluiterweg een ‘Bonte Berm’ aangelegd. Dat is een groenstrook waar kruiden en bloemen zijn geplant. Dit zorgt ervoor dat deze groenstrook tot wel 8 maanden per jaar in bloei staat. De berm is zo een fijne plek voor insecten en kleine dieren. Waaronder voor bijen en hommels, die zich al vroeg in het jaar laten zien. Van het vroege voorjaar tot het begin van het najaar is er kleur te vinden in de berm.

Verschillende soorten bloemen en kruiden

De gemeente houdt bij welke kruiden het goed doen op dit stuk groen. In mei van dit jaar waren er maar liefst 25 soorten bloemen en kruiden te zien. Vijf van deze soorten waren ingezaaid. In september waren dit 32 soorten. Negen daarvan zijn door de gemeente ingezaaid. Het laat zien dat dit kleine stuk groen zich ontwikkelt en dat zal blijven doen.

De Bonte Berm aan de Willy Sluiterweg is onderdeel van het bijenlint. Dat is een kleurrijk pad dat door de gemeente slingert. Meer weten? Klik hier.