De HVC-app: een afvalcoach in je broekzak

20 dec 2021

Nooit meer achter de vuilniswagen aan rennen, altijd inzicht in welke bak je je afval kwijt kunt en weten waar de dichtstbijzijnde verzamelcontainers zijn? Met de nieuwe HVC-app kan het allemaal. Maar er is nog meer. De app geeft tips op maat passend bij jouw (woon)situatie.

Afvalcoach in je broekzak

Met de nieuwe handige HVC-app wordt afval scheiden nog leuker. In de nieuwe app vind je alle hulpmiddelen zoals de afvalkalender, een overzicht van waar alle containers en afvalbrengstations in de buurt staan, actuele meldingen en de afvalwijzer met handige foto- en barcodescanner. En maak een account aan zodat je tips op maat krijgt om het afval scheiden makkelijk te maken. Door goede afvalscheiding blijven meer waardevolle grondstoffen behouden. “De nieuwe app is een soort afvalcoach in je broekzak”, zegt Gertjan de Waard, directeur inzameling van HVC.

Ontwikkelingen in de app

De ontwikkelingen staan niet stil. De app zal volgend jaar worden uitgebreid met allerlei mogelijkheden zoals nog meer op maat gemaakte informatie en een digitale afvalpas. Daarnaast wordt het in de toekomst ook mogelijk om in te zien hoe vol de verzamelcontainer bij jou in de buurt is en of er eventueel storingen zijn.

De app is beschikbaar voor Apple en Android gebruikers en is gratis te downloaden in de AppStore of via GooglePlay (zoek op HVC).