De tuin van familie Slobbe

26 mei 2021

Een groene oase in de Anjerstraat

Nellie en Cor-Hein Slobbe zijn de trotse bezitters van een prachtige tuin bij hun woning in de Anjerstraat. Nellie zorgt voor het dagelijks onderhoud van de tuin, maar ook haar man draagt regelmatig zijn steentje bij als er weer iets moois wordt toegevoegd aan de tuin.

Nellie vertelt: “Als kind groeide ik al op met een mooie groene tuin. Vooral mijn vader was gek op tuinieren en zijn enthousiasme en kennis over planten heeft hij op mij overdragen.

Daardoor weet ik best veel over groen. Maar ik leer nog steeds bij. Ik geniet dagelijks van onze tuin, het is echt een groene oase in een drukke omgeving. Ook geniet ik van alle vogels, salamanders, vlinders en andere insecten die op de planten en bloemen afkomen. Onze insectenhotels, vogelhuisjes en vijver helpen hier natuurlijk ook bij.”

Mooie en koele schuur

Nellie is erg creatief. Vaak bedenkt ze iets nieuws voor haar tuin en vervolgens ziet ze maanden later iets soortgelijks in het  tuincentrum verschijnen. Er is dan ook veel te zien in deze tuin, waarbij het groene sedum schuurdak een  opvallend onderdeel is. Hier komen veel vogels op af, zag ook de jury. Cor-Hein vertelt dat ze bewust gekozen hebben voor dit groene dak: “Ten eerste omdat het zo mooi en groen is, maar ook omdat het lang meegaat, en vogels en insecten er dol op zijn.” En dan grapt hij: “Een mooie bijkomstigheid is dat het zorgt voor een hele koele schuur waardoor mijn bier altijd koud staat.” Het echtpaar kiest bewust voor verschillende soorten planten in de tuin, zodat er bijna altijd wel iets in bloei staat. Ook duurzaamheid vinden ze belangrijk. Daarom staat er een regenton in de tuin, zodat ze de planten kunnen begieten met regenwater en hebben ze zonnepanelen op het dak van het huis.