De tuin van Trudy en Ronald

8 mei 2021

De natuurlijke tuin

Trudy en Ronald zijn erg blij met hun natuurlijke tuin. “Juist door de tuin niet continue bij te houden maar de natuur een beetje zijn gang te laten gaan, hebben we deze tuin gecreëerd”  zegt Trudy. “Zo laat ik blad dat op de grond valt liggen als voeding voor de planten. Dit is ook erg aantrekkelijk voor vogels, vlinders en andere insecten. Het is echt ongelooflijk hoeveel  verschillende vogels jaarlijks onze tuin bezoeken, zoals putters, sijsjes, roodborstjes, vinken en zelfs spechten. En wist je dat vogels gek zijn op pindakaas?”

De tuin biedt vele beschutte plekjes waar de vogels graag zitten. Trudy is ook heel blij met de beek in de tuin, vooral ook omdat de vogels gek zijn op water en het heerlijk is om naar te kijken. “In eerste instantie lag onze focus op het aantrekken van vogels omdat we die mooi vinden om te zien en we ze graag fotograferen. Inmiddels zijn we ook bewust bezig om vlinders aan te trekken door planten te kiezen waar vlinders op af komen.”

Naast al die fijne plekjes voor de dieren hangen er in de tuin ook meerdere vogelhuisjes en is er een regenton om het regenwater op te vangen, staan er fruitbomen en prachtige bloemen.

Fotograferen als hobby

Trudy en Ronald hebben een mooie glazen pui aan de achterkant van hun huis. Hier hebben ze een mooie overzicht op de tuin en kunnen ze de vogels en vlinders goed fotograferen.
Trudy vertelt: “Op deze plek kunnen wij ongestoord foto’s maken zonder dat de vogels en vlinders het merken. Dit is echt onze hobby. We zijn regelmatig bezig in onze tuin, maar we zitten er niet zo vaak. Dit doen we liever vanachter de pui om rustig te kijken of foto’s te maken.”

Trudy

Trudy