Denk met ons mee over duurzaamheid!

5 jun 2023

U KUNT DE VRAGENLIJST TOT EN MET 12 JULI INVULLEN!

We willen heel graag weten wat duurzaamheid betekent voor jou als inwoner. Hoe denk je over onderwerpen als; hoe bereiden we onze omgeving beter voor op hevige regenval en warmere zomers? Hoe kunnen we slimmer omgaan met ons afval en spullen? Wat kun je zelf doen om jouw woning energiezuiniger te maken? Waar moeten wij ons als gemeente wel of niet op focussen, als het gaat om duurzaamheid? Maar ook, hoe kunnen wij helpen duurzaam gedrag onder inwoners te stimuleren?

Vul de online enquête in!

Het helpt ons enorm als je deze online enquête invult en de vragen over duurzaamheid beantwoordt. Ga hiervoor naar https://kickstad2020.typeform.com/zwijndrecht of scan de QR-code.

Een toekomstbestendig Zwijndrecht

Zwijndrecht moet een gemeente zijn waar iedereen fijn kan wonen, werken en verblijven. Ook in de toekomst. Door het veranderende klimaat en de energiekosten wordt duurzaamheid voor iedereen steeds belangrijker. Samen met inwoners maken we een plan om ervoor te zorgen dat Zwijndrecht zo goed mogelijk is voorbereid op de toekomst. In dit plan beschrijven we hoe we de komende jaren omgaan met ons energiegebruik, grondstoffen en het veranderende klimaat. Jij kunt hieraan bijdragen door de enquête in te vullen!

Je komt ons ook op straat tegen

In juni en begin juli lopen we rond in verschillende wijken om ook op straat met inwoners te praten over duurzaamheid.
Data en locaties (voorbehoud) waar je ons kunt tegenkomen:

  • 29 juni: Passage, Kort Ambacht
  • 1 juli: Walburg
  • 4 juli: station/Veerplein
  • 5 juli: school (combi basis- en voortgezet onderwijs)
  • 12 juli: Heerjansdam, winkelcentrum Oudeland

Heb je hierover vragen? Neem contact met ons op via e-mail: duurzaamheid@zwijndrecht.nl.