Eten uit eigen tuin, leuk en lekker!

5 jul 2021

Een tuin met sierplanten, struiken en bomen is heerlijk om in te vertoeven. Maar hoe leuk is het om te kunnen eten uit je eigen tuin! Deze week vertellen we je hoe je start met een kleine moestuin. Ook leuk voor de kinderen!

Vierkante meter tuin

Een vierkante meter tuin is een mooie manier om kleinschalig je eigen groenten te kweken. Het is een bak die je kunt kopen, maar ook zelf op maat kunt zagen. Vier planken van 25 cm hoog en een zak bemeste tuinaarde en je bent klaar. Zet de bak zonder bodem op het gras of op de grond zodat het regenwater weg kan zakken en plaats er antiworteldoek onder tegen het onkruid.

Geef de moestuin een zonnige, lichte plek. Zorg ook voor planten, heesters en, indien mogelijk, bomen om bijen aan te trekken die voor bestuiving en bevruchting zorgen.

Wat wil je eten?

Als je de basis hebt geregeld kun je gaan zaaien en planten. Wat denk je van tomatenplantjes, sla, boontjes, rode biet of radijsjes? Er is veel mogelijk, afhankelijk van de tijd die je erin steekt en wat je lekker vindt.

Wil je nog meer weten over een vierkante meter moestuin? Klik dan hier.

Groenste tuin verkiezing

Hoe ziet jouw tuin eruit? Is ie lekker groen, vol planten en struiken? Doe dan vooral mee aan de verkiezing ‘De groenste tuin van Zwijndrecht’ en maak kans op mooie prijzen. Klik hier voor alle informatie en om je aan te melden. Dit kan tot 1 september 2021.