Finalisten Groenste Tuin Verkiezing bekend!

21 sep 2021

Dit jaar hebben maar liefst 40 bewoners meegedaan aan de groenste tuin verkiezing.
Uit dit prachtige aantal heeft de jury 3 tuinen uitgekozen die meedingen naar de prijzen. De komende weken maak je kennis met de finalisten. Vandaag zijn dat Jan en Els Beerentemfel uit de Prinses Beatrixstraat.

Klus opa

Jan Beerentemfel en zijn vrouw Els laten vol trots hun mooie groene tuin zien aan de jury. In deze tuin is veel te zien, verschillende planten, een groene pergola, een leuke blokhut, een kleine groentekas en een mooie vijver.

Onder het genot van een kopje thee vertelt Jan over hun fijne groene tuin. “We zijn beiden erg graag in onze tuin. Vroeger moest ik voor mijn werk veel reizen met de auto. In mijn vrije tijd bracht ik daarom graag tijd in onze tuin door, lekker in de buitenlucht. We wonen hier inmiddels ruim 23 jaar en hebben al veel in de tuin veranderd om het helemaal naar onze zin te maken”.

Aan de muur hangt een insectenhotel, die Jan samen met zijn kleinkinderen, die hem
“de klus opa” noemen, heeft gemaakt. Jan klust graag en goed, wat ook te zien is aan de mooie pergola in de tuin.

Meer dan 100 salamanders

“Vorig jaar heb ik de vijver helemaal schoongemaakt”, vertelt Jan. “Ik kwam meer dan 100 salamanders tegen, die heb ik allemaal in een bak gedaan en na de schoonmaak weer terug in de vijver gezet. Ook zitten er vaak kikkers in de vijver en we krijgen weleens bezoek van egeltjes. De vele planten met bloemen zorgen ervoor dat we veel  verschillende soorten vogels, vlinders en bijen in de tuin hebben. Soms zelfs roodborstjes!”

Vrijwilliger Arboretum Munnike Park

Dat Jan groene vingers heeft is wel duidelijk. Naast de middagen die hij in de tuin werkt is Jan namelijk ook heel actief bij het Arboretum Munnike Park waar hij al 35 jaar samen met andere vrijwilligers het park onderhoudt en zijn steentje bijdraagt als voorzitter.

“We zijn hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers”, zegt Jan. “De huidige groep wordt langzaamaan wat ouder dus we hebben onze handen vol aan al het werk in het park. Iedereen die wil helpen is van harte welkom. Het is erg gezellig om met zijn allen buiten actief bezig te zijn. Kom vooral een keer vrijblijvend op de koffie op een dinsdagochtend.

Iets voor jou? neem dan contact op met Jan via  info@arboretummunnikepark.nl
of kijk eens op www.arboretummunnikepark.wixsite.com

Bekendmaking winnaars

Half oktober maakt wethouder Jacqueline van Dongen bekend wie de uiteindelijke winnaar van de Groenste Tuin Verkiezing is. De winnaar ontvangt een wormenhotel, maar ook voor de andere finalisten zijn er mooie prijzen. Ook de winnaar van het groenste balkon maken we half oktober bekend.