Haal 10 oktober een gratis fruitboompje of sedumtegel op!

6 okt 2022

De hete zomer van 2022 is weer voorbij. We maken ons op voor de herfstmaanden. Wat betekent dat voor de tuin? De herfst is een uitstekende periode om te planten en wie in het najaar op een slimme manier aan de slag gaat, kan het hele jaar door genieten van een mooie en levendige tuin. En daarom deelt gemeente Zwijndrecht op 10 oktober fruitboompjes en sedumtegels uit!

De herfst is hét moment om de tuin groener te maken. De bodem is namelijk nog warm na de zomer en daardoor slaan de planten beter aan. In het najaar is het veel vochtiger dan in het voorjaar; je hoeft daardoor veel minder vaak en veel minder lang water te geven.

Gratis fruitboompje of sedumtegel

Op 10 oktober tussen 13.00 en 16.00 uur kunnen inwoners van gemeente Zwijndrecht een gratis fruitboompje in pot of sedumtegel (tegel met sedumplantjes) ophalen bij het gemeentehuis. Fruitboompjes hebben juist nu de tijd om te wortelen en de sedumplantjes uit de tegel zijn mooi groen in de winter! (Maximaal 1 fruitboom of 5 sedumtegels per persoon en zolang de voorraad strekt).

Veel voordelen

Een groene tuin heeft veel voordelen. Natuurlijk maakt het de straat groener en fleuriger. Maar meer groen zorgt op hete dagen ook voor verkoeling in de straat. Ook nemen planten water op, waardoor er minder water op de stoep blijft staan. Meer groen betekent meer leven in de tuin, waar dieren een plekje hebben voor voedsel en beschutting. Goed voor de biodiversiteit dus! Tips voor het vergroenen van je tuin vind je op hier.