Gratis compost scheppen tijdens Compostdag 23 maart

19 mrt 2024

De lente komt er aan. Tijd om weer lekker buiten in de tuin een kop koffie te drinken en genieten van de eerste bloemen die beginnen te bloeien. Verwen je tuin extra door de aarde te verrijken met een bijzondere grondstof: compost! Deze grondstof maakt HVC van jouw ingeleverde gft & etensresten. Onder andere jouw klokhuizen, aardappelschillen en pindadoppen vormen namelijk de basis voor compost. Om je te bedanken voor het scheiden van gft & etensresten biedt gemeente Zwijndrecht tijdens de Compostdag op 23 maart gratis compost aan!

Gratis scheppen Zwijndrecht en Heerjansdam
Tijdens de Compostdag op zaterdag 23 maart kan je tussen 10:00 – 16:00 gratis compost ophalen bij:

  • Zwijndrecht
    Oude Stationsweg: parkeerplaats tegenover volkstuinen
  • Heerjansdam
    Molenweg 35a: parkeerplaats van de ijsbaan

Je kan een aantal zakken of een aanhanger meenemen om het compost in te vervoeren.

De voordelen van compost
Wist je dat iedere volle gft-bak van 140 liter gelijk staat aan ruim 20 kilo compost. Door compost te vermengen met tuinaarde verbetert de structuur van de grond en zorgt dat de grond regenwater goed kan opnemen. Bovendien activeert compost het leven in de bodem, slaat het voedingsstoffen voor planten op en gaat het bodemziekten tegen. De beste periode voor het strooien van compost is maart of april, voorafgaand aan het groei seizoen. Bij zware kleigrond is het verstandig om (ook) in de herfst compost de strooien.

Meer informatie
De compostactie vindt plaats op zaterdag 23 maart bij bovenstaande locaties. Iedereen mag gratis compost komen scheppen.

LET OP: Bij het vervoeren van losse lading, zoals compost, is het verplicht om een aanhanger af te dekken met een zeil of net. Doe je dit niet, dan riskeer je een forse boete. Meer informatie over gft & etensresten en het scheiden van afval vind je op www.hvcgroep.nl/gft.