Bijdrage voor de aanleg van een groen dak

30 dec 2021

Wilt u een groen dak aanleggen? Dan hebben wij goed nieuws! Woningeigenaren en Vereniging van Eigenaars in Zwijndrecht kunnen vanaf 1 januari 2022 een bijdrage ontvangen in de kostenaanvragen voor de aanleg van een groen dak. Voor een dak van minimaal 6m2 krijgen inwoners een bijdrage van € 15,- per m2, met een maximum van € 300,-.

Waarom een groen dak?

Groene daken dragen bij aan een gezondere leefomgeving. Zo vangen zij onder andere regenwater op. Dat zorgt ervoor dat de riolering bij zogenaamde piekbuien ontlast wordt. Hoe meer neerslag tijdens hoosbuien opgevangen wordt door tuinen, parken en groene daken, hoe minder riolen overbelast raken.

Groene daken geven ook verkoeling in tijden van extreme warmte. Een standaard zwart bitumen dak kan in de zon opwarmen tot wel 80 graden. Deze warmte wordt afgegeven aan zowel de omgeving als het gebouw zelf. Een groen dak warmt veel minder op en geeft verkoeling.

Tot slot is de vegetatie op groene daken zeer waardevol voor allerlei insecten en vlinders, en daarmee ook voor vogels. Groene daken dragen dus bij aan het verbeteren van de biodiversiteit in de woonomgeving.

Doet u mee?

We hopen inwoners met deze bijdrage te stimuleren groene daken aan te leggen. Bent u overtuigd?

Klik hier om het aanvraagformulier te openen

Ook het Waterschap Hollandse Delta subsidieert jaarlijks watervriendelijke initiatieven, waaronder de aanleg van groene daken.

Kijk voor meer informatie op: https://www.wshd.nl/subsidieregeling-waterinitiatieven