‘Plant je mee?’: De herfst is het moment

2 okt 2023

De herfst is hét seizoen om planten, boompjes en bloemballen in de grond te zetten. En dus ook om aan de slag te gaan in eigen tuin. Ook de gemeente begint in het najaar met de voorbereidingen voor een groen en kleurrijk voorjaar. Verschillende groene plekken worden aangepakt. Er is ook oog voor nieuw groen: het Kruisbespad in Heerjansdam krijgt dit najaar een groene 'make-over'. Er komt maar liefst 160 vierkante meter groen bij.

Planten in het najaar

Een bloeiende lente wordt in de herfst geplant. En dat is niet voor niets. Planten in het najaar heeft namelijk verschillende voordelen. Zo is de grond in de herfst nog warm en vochtig. Dat scheelt water geven. Ook krijgt het groen een voorsprong op de lente. Wortels krijgen meer tijd om te groeien. Boompjes en planten gaan daardoor sterker het voorjaar in.

Goed moment om te vergroenen

Het najaar is daarom een goed moment om de tuin aan te pakken en te vergroenen. Ook de gemeente plant het eerste groen voor het voorjaar in het najaar. Verschillende stukken groen in de gemeente worden aangepakt. Ook is er oog voor extra groen. Zo krijgt het Kruisbespad in Heerjansdam dit najaar een groene ‘make-over’. Betrokken inwoners en de gemeente werkten hiervoor samen aan een plan. Het was som puzzelen, maar uiteindelijk komt er ongeveer 160 vierkante meter bij. Ook nu blijkt: groen doen we samen.