Smart Delta Drechtsteden is klimaatsupporter

2 nov 2023

Regio Drechtsteden doet mee aan de Nationale Klimaatweek

Smart Delta Drechtsteden is klimaatsupporter en gaat voor een beter klimaat. Dat doen we samen, met onderwijs, bedrijfsleven en overheid. En met onze samenwerkingspartners uit de regio. Hoe we dat doen? Tijdens de Nationale Klimaatweek van 30 oktober t/m 5 november 2023 nemen we je daarin mee! Want een beter klimaat is goed voor ons allemaal, voor een duurzame regio en een groener Nederland.

Op onze speciale themapagina https://www.drechtstedenenergie.nl/klimaatweek bundelen we activiteiten uit de regio in het kader van de Nationale Klimaatweek. Én delen we tips en inspirerende verhalen.

Inwoners aan het woord

In een speciale videoreeks gingen we de straat op en vagen we inwoners hoe zij bezig zijn met het klimaat. We gingen de straat op en stelden aan voorbijgangers de vrageb: Ben jij met duurzaamheid bezig bij het kiezen van je voeding? Repareer je wel eens iets? Bespaar je op dit moment geld om duurzamer te leven? Als je de keuze hebt, ben je dan met duurzaamheid bezig bij het kiezen van vervoer? En tot slot: praat je op dit moment wel eens over duurzaamheid?

Inwoners en ondernemers die hier zelf al mee aan de slag zijn gegaan, vertellen daarnaast hun ervaringen. Je ziet in het de Nationale Klimaatweek videoreeks ‘Zo werken wij in de regio Drechtsteden aan een beter klimaat’: https://www.drechtstedenenergie.nl/nkw-videoreeks

De Nationale Klimaatweek is een initiatief van de Rijksoverheid. Meer weten? Kijk op https://nkw2023.nl/