Tegels eruit, groen erin!

5 jul 2021

Hoe ziet jouw tuin eruit? Staan er planten, struiken of bomen in of bestaat een groot deel van het oppervlak uit tegels? Deze week vertellen we je graag over de voordelen van een groene tuin.

Voordelen

Die voordelen zijn: het regenwater kan in de bodem wegzakken, de tuin wordt op hete zomerse dagen minder warm en je biedt leefruimte aan vogels, bijen en vlinders. Zo help je wateroverlast op straat bij heftige regenbuien voorkomen, zorg je ervoor dat het grondwater wordt aangevuld en creëer je een natuurlijke airco. De beplante vakken warmen namelijk veel minder op dan tegels en de planten verdampen water waardoor de lucht afkoelt. Een win-win situatie dus.

Maak je tuin groen!

Probeer je tuin zoveel mogelijk te ontharden. Het liefst voor meer dan de helft. Heb je de stenen weggehaald, graaf het zand dan af en spit de grond eronder los. Vul daarna de plek aan met goede tuinaarde en zet er planten in die passen op die plek. Zo maak je van je tuin een plek waar het goed toeven is voor dieren, planten en mensen!

Wil je weten wat je nog meer kunt doen om je tuin groener te maken? Ga dan naar www.zwijndrechtgaatduurzaam.nl/maatregelen en laat je inspireren!

Groenste tuin verkiezing

Is jouw tuin of balkon al een groene oase? Doe dan vooral mee aan de verkiezing ‘De groenste tuin’ en maak kans op mooie prijzen. Via www.zwijndrechtgaatduurzaam.nl/groenstetuin vind je alle informatie en kun je jezelf aanmelden tot 1 september 2021.