Uitdaging voor jury Groenste Tuin Verkiezing

13 sep 2021

Woensdag 8 september was het zover. De jury van de Groenste Tuin verkiezing 2021 kwam bijeen voor de uitdagende opgave om tot een top 3 van de groenste tuinen te komen.

De verkiezing is bedoeld om aandacht te vragen voor het belang van bloemen, planten en bomen in voor-en achtertuinen. Maar liefst 40 inwoners hebben hun groene tuin aangemeld voor deze verkiezing.

De jury, bestaande uit wethouder Jacqueline van Dongen, de winnares van vorig jaar Nellie Slobbe en deskundige medewerkers van de afdeling Groen hebben  zich gebogen over de inzendingen.

De jury heeft heel veel foto’s van prachtige tuinen bekeken en natuurlijk ook alle achtergrondinformatie daarbij gelezen. Het was dan ook niet eenvoudig om een keuze te maken. Uiteindelijk hebben de juryleden drie tuinen uitgekozen die in de finale van de verkiezing staan. Daarbij is onder andere gelet op de hoeveelheid groen in de tuin en wat er gedaan wordt om vogels en insecten aan te trekken.

Binnenkort bezoekt de jury de drie genomineerde tuinen om in gesprek te gaan met de bewoners over hun tuin. Hier lees je binnenkort meer over.