Vraag een gratis geveltuintje aan!

21 apr 2021

Zou u uw huis en straat willen opfleuren, maar heeft u geen voortuin? Dan is een geveltuintje dé oplossing! U kunt nu een geveltuintje aanvragen en de gemeente legt het in juni gratis voor u aan.
Het enige dat u hoeft te doen is planten kopen die u mooi vindt, ze in het geveltuintje zetten en natuurlijk regelmatig water geven!

Wat is een geveltuintje?

Een geveltuintje is een strook planten tegen de gevel van het huis. Een geveltuintje heeft de breedte van één of twee stoeptegels. Ideaal dus voor woningen die geen voortuin hebben! Als uw stoep breed genoeg is, is er ruimte voor een geveltuintje.

Voordelen van een geveltuintje

Een geveltuintje biedt veel voordelen. Natuurlijk maakt het uw straat groener en fleuriger. Maar wist u ook dat meer groen op hete dagen voor verkoeling zorgt in uw straat? En als u een klimplant in het geveltuintje zet, zorgt dit ook voor verkoeling van uw woning. Ook nemen planten meer water op, waardoor er minder water op de stoep blijft staan. Vergeet niet dat het ook een bijdrage levert aan de biodiversiteit. Genoeg voordelen dus!

Gratis geveltuintje

De gemeente geeft ook dit jaar weer geveltuintjes weg. Dit tuintje legt de gemeente gratis bij u aan. Nadat u de tuin heeft aangevraagd, komt er iemand bij u langs om de wensen te bespreken én te kijken of een geveltuintje bij uw woning mogelijk is. U zorgt zelf voor de aanschaf van de plantjes en het planten en onderhouden daarvan.

Wilt u meer weten over deze actie of direct een geveltuintje aanvragen? Ga dan naar www.wijkenzwijndrecht.nl/geveltuintje.