Zo lok je dieren naar je tuin

5 jul 2021

Zingende merels, musjes die een zandbadje nemen, vlinders die rondfladderen in je tuin, een egel die door het groen scharrelt. Heerlijk toch? Hoe je meer dieren aantrekt in je tuin vertellen we je deze week.

Vogels

Maak je tuin aantrekkelijk voor vogels door een goede variatie van beplanting. Vogels eten graag de zaadjes en insecten die in de beplanting leven. Bomen en hagen bieden bescherming en een schuilplaats. Ook een gazon is erg aantrekkelijk voor vogels door de insecten die daar zitten en klimplanten zorgen voor een fijne plek om in te broeden.

Egels

Een egel maak je blij met een vijver, een grasveldje, bodembedekkers en hogere planten. In een vochtig grasveldje vinden egels regenwormen. Beplanting is belangrijk omdat egels graag beschut lopen.

Nachtvlinders

Door gras te laten groeien trek je rupsen van de nachtvlinders aan. Veel nachtvlinders rusten overdag op een muur of boom. Ze zoeken ’s nachts naar voedsel op bloeiende bloemen, rottend fruit, uitwerpselen en vochtige grond. Nachtvlinders hebben een belangrijke rol in het ecosysteem. Wist je dat er maar ongeveer 50 soorten dagvlinders in Nederland zijn? En dat terwijl er wel ongeveer 2400 soorten nachtvlinders zijn. Ze maken dankbaar gebruik van bloeiende planten in je tuin zoals de hanggeranium, de liguster of de teunisbloem.

Groenste Tuin Verkiezing

Heb jij al een tuin waar allerlei dieren leven? Doe dan mee aan de verkiezing ‘De groenste tuin van Zwijndrecht’ en maak kans op mooie prijzen. Klik hier voor alle informatie. Aanmelden kan tot 1 september 2021.