Zwijndrechtse natuur in beeld via de interactieve natuurkaart

20 jun 2023

Gemeente Zwijndrecht is een groene gemeente. Dat vinden we belangrijk en dat willen we behouden, want dat maakt ook dat het fijn wonen is. Maar het allermooiste is nog meer groen! Want meer groen is meer natuur. Allerlei bomen, planten, insecten en andere dieren kunnen dan een plek krijgen om te (over)leven.

Samen ‘groene meters’ maken

Meer groen en meer natuur, dat kunnen we als gemeente niet alleen bereiken! De buitenruimte die wij beheren beslaat niet zoveel oppervlakte als alle tuinen en voortuinen van onze inwoners bij elkaar. Om letterlijk ‘groene’ meters’ te maken en ruimte te geven aan de natuur, hebben we elkaar nodig. Maar; wat kun je als inwoner zelf doen en waar moet je beginnen?

Van waarde voor de natuur

Bekijk de natuurwaardenkaart! Als je op de interactieve kaart van jouw buurt klikt, zie je welke bomen, planten, insecten en andere dieren (flora en fauna) er voorkomen. Deze flora en fauna vormen samen de (bijzondere) natuurwaarden in jouw wijk en zijn dus sowieso het beschermen waard! Ook zie je hoe je de natuur in jouw omgeving het beste een handje kunt helpen.

Kansen voor de natuur

Wist je dat één gewone dwergvleermuis zo’n 1000 muggen per nacht eet? Een heel nuttig beestje dus. In de natuurkansenkaart zie je wat hij nodig heeft om in Zwijndrecht te wonen! Maar ook welke struiken, bomen of andere plantensoorten je het beste kunt planten om insecten aan te trekken. Of hoe je egeltjes aan voedsel helpt door het maken van een doorgang in je tuin.

Help Zwijndrecht aan meer groen én meer natuur en bekijk snel de natuurwaarden-en kansenkaart op Zwijndrecht.nl!